Day 1: A long travel day

vrijdag 28 oktober

Om 5u40 gaat de wekker af. Vandaag vertrekken we op reis naar Orlando, Florida. Ik voel mij nog altijd niet 100% goed en hoop dat de dag vlug voorbij zal zijn. We maken ons vlug klaar en om 6u15 staat ons vervoer voor de deur klaar. We rijden via een alternatieve route naar de luchthaven van Brussel. Ondertussen bekijk ik even mijn mails en zie ineens een mail van Delta verschijnen dat onze vlucht 4 uur vertraging heeft. Wablief!!!

Om 7u30 staan we in de luchthaven en wandelen meteen naar Delta. Er zijn voor het binnengaan vanuit de parking nog extra controles, maar we mogen nog meteen door zonder extra controle. Ik zie aan de ingang bloemen liggen van de aanslag en een aantal militairen staan. Er is veel volk aanwezig. Bij de Delta is de doorgang nog niet open en in de luchthaven zien we inderdaad een vertraging van 4 uur staan. Een ander probleem is dat wij hierdoor onze andere vlucht missen in New York. Volgens mijn mail zijn we nu herboekt op de latere vlucht van 19u25. Onze zitplaatsen liggen niet vast, dat gaan we zelf moeten regelen.

Om 8u gaat de bagage check-in open. We krijgen nog extra vragen over onze reis en voor hoelang. Eerste keer dat we dit meemaken, misschien omwille van de aanslagen. Bij de bagage krijgen we drie bonnetje voor een lunch van elk 13 euro te kopen ter compensatie van de vertraging. Hierna begeven we onze naar Delta voor de check-in van de tweede vlucht. We krijgen een gratis upgrade bij de exit, zodat we toch naast elkaar kunnen zitten. Hierna wandelen we naar de controles en deze verliepen allemaal vlot. We komen uiteindelijk aan bij onze gate B om een lange tijd te wachten.

20161028_094951

Rond 11u30 beslissen we om onze bonnen maar eens te gebruiken. Een beetje verderop kopen we wat broodjes, drank en snoep. Er is nog 1 bon over. Nog altijd last aan de maag, maar heb nog niets gegeten. Ik eet mijn twee boterhammen met tonijn op. Bij Delta arriveren ze met de gratis drank en snacks, dit omwille van onze vertraging. We nemen elk een drankje en snoep (twix, bounty) voor Tom en Wim. Ik begin mij steeds beter te voelen en bel nog even naar de ouders. Daarna is het nog eens zo lang wachten en kijk ik wat naar netflix op de laptop. Wim kijkt op zijn eigen iPad en Tom zat te werken. Hier zal ik maar geen commentaar op geven.

Eindelijk is het tijd om het vliegtuig in te stappen. We zitten in de middengang en tussen veel kleine kindjes. Gelukkig kunnen we onze tijd verdoen met het bekijken van films. Deze keer kijk ik naar Finding Dory (super goed), Interview with the vampire en Scouts A guide to the zombie apocalypse. De stemming voor Halloween mag wel al beginnen :). Bij de mannen zag ik vooral actiefilms verschijnen… We krijgen ons avondeten en nog een aantal snacks. Hierdoor ging de tijd vlug voorbij.

20161028_170047

Aangekomen in New York mogen we niet meteen van het vliegtuig. Een franstalige vrouw spreekt mij aan of ze voor mag. De vrouw die achter ons zat met haar lastige kinderen (meerdere keren op mijn stoel hebben zitten schoppen, de gebuur naast mij aan de gang heeft zelfs wijn op zijn kledij gekregen), zegt ineens tegen mij “allez move move”. Is ook weer franstalig en zeer onbeschoft. Wat maakte het uit dat ze misschien drie plekken verder geraakte. We hebben ook nog een andere vlucht met weinig tijd. Nadat ze met haar koffer tegen mijn voet zat te duwen, maar echt op een agressieve manier, was de kous af! Ze ging niet verder dan mij geraken en heb haar op haar plaats gezet. Uiteindelijk mogen we verder en wandelen Tom en ik naar de andere kant, zodat de heks verder kan.

De luchthaven van New York is groot en meer kan ik er niet van zeggen. Het was lopen en zweten om op tijd bij de volgende vlucht te geraken. Ten eersten hebben we al bijna half uur staan wachten bij de paspoortcontrole, ten tweede moesten we terug koffers halen en terug dumpen en ten derde moesten we wachten op ons busje naar de andere terminal. Zelfs geen tijd om een plasje te doen, komen we aan bij de gate van het vliegtuig. En wat zien we dan, weer vertraging… 15 minuten erbij. Om 19u50 zitten we pas in ons vliegtuig. Pas net voor 20u30 hangen we in de lucht. We hebben nog eens meer dan een uur vertraging. Door een te sterke wind was er maar één baan open en stonden we op de 26ste plaats in de wachtrij. Goodbye New York!

Een moeilijke vlucht begint, een gevecht tegen de slaap! We moesten al lang in ons bed liggen. Tom ligt continue te slapen, Wim praat tegen de slaap en ik geef mezelf soms een duw om niet in slaap te vallen. Toch ben ik tijdens de landing (die nogal ruw was) erin geslaagd om pardoes in slaap te vallen. Pas eens we op de landingsbaan waren, schoot ik wakker. Ah, zijn we er al?

Half versuft wandelen we uit het vliegtuig. Halen koffers op (oef, ze zijn er meteen) en wandelen naar Alamo voor de huurauto. De warmte overvalt ons meteen, een zeer tropische lucht. In de garage mogen we de auto kiezen, maar zien geen Fords staan en kiezen voor de Kia Sorento (foto volgt op een latere dag). Van hieruit is het nog 50 min rijden naar ons logement. Na een paar belachelijke tolwegen te betalen (dankzij de gps) arriveren we om 1u10 bij ons vakantiehuisje. Ik ben meteen mijn bed ingelopen…

Weer: 10 – 25°C

2 gedachtes over “Day 1: A long travel day

  1. Melanie decroix

    Kheb nu pas gezien dat men kan reageren *bovenaan* de post😬. Wat een vermoeiende dag zo te lezen! Miserie miserie miserie… Maar gelukkig zijn jullie toch heelhuids gearriveert, wat het voornaamste is!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s