Day 3: A busy day in Island of Adventure

Zondag 30 oktober

Vandaag bezoeken we ons eerste pretpark, Island of Adventure in Universal. De mannen zijn uitgerust en ikzelf ben rond 23u in slaap gevallen, nadat de moordpartij was afgelopen. We ontbijten en om 8u15 vertrekken we op weg naar ons pretpark. Nog even een foto van onze auto. Stiekem mis ik wel onze trouwe Ford Escape!

thumb_dscn4678_1024

Het is een klein half uurtje rijden en we arriveren bij de parking. De kerel vraagt of we een voorrangsparking willen hebben voor $30 in de plaats van de gewone $20. Het zou een zeer drukke dag worden. Ik kijk even naar Tom of die het wel nog ziet zitten ivm de drukte, maar we betalen voor de gewone parking. Deze keer staan we op de parking van King Kong, vorige keer was het steeds bij Spiderman. We wandelen op een snel tempo door en zien dat er voor de ingang nog extra controles zijn, zoals in de luchthaven. Je kan die controles wel een mini-controle noemen, want op 1-2-3 zijn we goedgekeurd.

Eerst wandelen we snel naar hun nieuwe attractie van King Kong, Skull Island. We nemen meteen plaats in een grote auto (er kan zeker 30 man in). Van hieruit vertrekken we langs 3D-beelden, waar ik toch wel moeite mee heb. Geef mij maar de levensechte figuren… Al vlug is de attractie voorbij en vonden we hem alledrie teleurstellend. Buiten hoorden ik nog zeggen dat hij ingekort was. Hij zou ook een deel buiten rijden? Misschien een andere keer dat de rit langer is.

Van hieruit wandelen we naar Harry Potter gedeelte. De mannen gaan naar The Forbidden Journey. Ik pas, want heb deze 5 jaar geleden al gedaan en ben met het koud zweet naar buiten gelopen. Ondertussen wandel ik rond en geniet van de sfeer. Veel bleke mensen komen naar buiten, zelfs met kots! Ai ai, als ze hier maar goed uitkomen.

thumb_dscn4686_1024

Even later komen Tom en Wim uit de attractie. Een beetje bleek en blij dat ik niet mee was, want hij was weer even erg als 5 jaar geleden. Hierna gaan we naar Flight of the Hippogrief. Een rollercoaster om wat te bekomen. We wandelen nog wat rond en gaan naar Olivanders show kijken. Een show waar ze iemand uit het publiek kiezen op zoek naar een wizard wand. Ik koop er geen meer, want ik heb er reeds al één in mijn bezit. We drinken nog iets en zien schildpadden zwemmen in Harry Potter land.

thumb_dscn4688_1024

De mannen gaan nog naar de Dragon Challenge, terwijl ik nog een beetje rondloop in Harry Potter land.

Het is zeer warm en wandelen verder door in het park op zoek naar wat afkoeling. We beslissen om nog the Fury of Poseidon te doen. Een soort wandeltour attractie met speciale effecten. Hier is het dan eigenlijk te koud. De airco’s draaien hier op volle toeren. Als we buiten komen, nemen we nog een selfie en foto’s van de omgeving.

thumb_dscn4700_1024thumb_dscn4710_1024thumb_dscn4715_1024thumb_dscn4716_1024thumb_dscn4717_1024

We willen terug wat drinken, maar de ideale plek is met een wachttijd en bediening. In de schaduw eten we al een broodje en wandelen verder rond het park terug naar Jurassic Park. Hier bestellen we elk een shake en wat frietjes. Ik had dringend wat zout nodig. We willen toch wel wat afkoelen, maar de wachttijd bij Jurassic is al wat aan de ruime kant. Tom en ik gaan dan naar Popeye. Dit zijn ronde boten waar je als een dweil uit de attractie komt. Zalig, een lekkere douche van kop tot teen. Het enige nadeel is het geplak van de kledij. We wandelen nog even rond, maar houden het hierna voor bekeken. Na wat op te drogen, drinken de mannen nog een cocktail op de Universal Citywalk en neem ik foto’s.

thumb_dscn4724_1024

In de grote souvenirwinkel scoor ik twee t-shirts. Een nieuwe van Jurassic Park (de oude is helaas versleten) en eentje van Captain America. Tom koopt de mannenversie van Captain America. Mijn geliefde Panda Express is hier ook aanwezig en haal hier mijn avondeten. Dat heeft gesmaakt! Bij de terugweg naar huis stoppen we nog aan een kostuumwinkel en bij de outlets. Hier scoren de mannen al wat kledij. Rond 20u zijn we terug bij ons logement en al snel vallen we in slaap. De komende drie dagen worden zeer drukke dagen in de Disney parken.

Weer: 29 °C, zonnig

Een gedachte over “Day 3: A busy day in Island of Adventure

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s