Day 5: Princess Day @ Magic Kingdom

Dinsdag 1 november

Vandaag bezoeken we het grootste Disney Park, Magic Kingdom. We staan zeer vroeg op, zodat we om 7u50 kunnen vertrekken. Het park gaat open om 9u. Om 8u10 staan we op de parking van Alladin. Dit is redelijk dicht en na de rugzakcontrole, mogen we meteen op de boot richting Magic Kingdom.

Bij het binnen gaan, laten we een foto nemen bij het Cinderella Castle. Alles verloopt vlotjes en voor 9u staan we aan hun nieuwste attractie, Seven Dwarfs Mine Train. Hier konden we voor de hele dag geen FP meer voor krijgen. Na 15 minuutjes aanschuiven, mogen we starten met onze eerste attractie.

thumb_dscn4884_1024

Naast Seven Dwarfs is er ook een nieuw gedeelte van Belle and the beast en Ariel. Terwijl Wim eerst naar de attractie gaat, bezoeken wij Ariel’s Grotto. Mijn kind idool in levende lijve ontmoeten! Een droom die werkelijkheid gaat worden. Tom gaat mee om foto’s te nemen. En al snel zit ik naast Ariel. Een heel verhaal vertelt ze tegen mij! Eerst dat we tweelingen zijn “you just look like me!” We have the same hair! Zelf was ik beetje zenuwachtig en zat vol bewondering te kijken naar haar! 😮

thumb_dscn4889_1024

Hierna doen we nog vlug de attractie van mijn heldin. Ze hebben hier een heel mooi decor gemaakt van Belle’s land en Ariel.

Al vlug is het tijd voor onze eerste attractie met een FP, namelijk Peter Pan’s Flight. We vliegen langs prachtige decors in de wondere wereld van Neverland. We passeren langs enkele meet & greets van de andere prinsessen, waarvan de wachttijden nog meevallen. Beter nu dan later. Wim bezoekt ondertussen Mickey’s Philharmagic, terwijl mijn persoonlijke fotograaf meegaat.

Als tweede prinses ontmoet ik mijn mama haar favoriet, Cinderella! Van haar kreeg ik een complimentje van mijn topje. Haar jurk was WOW!

Bij Cinderella was er een gast aanwezig, de nieuwe princess Elena of Avalor. Het was zeer aangenaam om haar te ontmoeten.

thumb_dscn4917_1024

Terug naar buiten, wandelen we naar de andere ingang. Hier ontmoet ik Princess Tiana! Wat een mooie jurk en prachtige stem. Was zo onder de indruk van haar verhaal tegen mij, dat ik gezworen heb om het tegen niemand te vertellen. Ook niet tegen mijn bloggers! 😉

Daarna kwam ik bij Rapunzel terecht, waarbij ze mij heeft gevraagd om mee te doen aan een talentenshow!

thumb_dscn4931_1024

Na al die ontmoetingen, moet ik wel even bekomen van Fantasyland. Alle foto’s zijn nog eens apart genomen door een fotograaf van Disney. Deze zal ik nog moeten bekijken, want soms sta ik daar toch wel met een stomme lach op. We wandelen naar Tomorrowland. Onze twee FP gaat naar Buzz Lightyear. Hier mag je op de aliens schieten met een laser. Helaas is mijn geweer defect en scoor ik een belachelijk resultaat. Voor de derde keer ben ik verloren… 😦

Onderweg naar onze derde FP voor Splash Mountain is er een heuse party bezig bij het Cinderella Castle. Amai, met zo een warmte staan dansen. Wat een leuke Disney sfeer!

Hierna wandelen we naar Adventure Land en houden halte bij de attractie van Pirates of the Caribbean. Het is niet zo lang wachten en hier kunnen we al een beetje afkoelen. We wandelen verder door naar Frontier Land en zien dat de Splash defect is! Pffttt en we hebben nood aan verdere afkoeling. We kiezen dan voor een andere attractie met de FP, The Haunted Mansion. Kort erna verschijnt er via de app een bonus FP, die heel de dag geldig is voor een beperkt aantal attracties. Wil dit nu zeggen dat de Splash heel de dag defect gaat blijven? Hopelijk werkt hij straks wel weer, niet tegenstaande dat deze bonus wel handig is. Deze FP kunnen we steeds meteen gebruiken en we moeten niet wachten tot een bepaald uur. Na deze ritjes genieten we wat van de uitzichten en houden een lunch pauze. Deze keer hebben we zelf onze broodjes mee.

thumb_dscn4956_1024

Ondertussen reserveer ik nog een FP voor een ontmoeting met Tinker bell, schoonmama haar favoriet. De bonus FP voor een ontmoeting met Belle gaat niet en na de lunch gaan Tom en ik terug naar Fantasyland. Wim neemt een FP voor de Tomorrowland Speedway. Na 20-tal minuten wachten mogen we binnen in het kasteel van Belle. Deze ontmoeting verloopt helemaal anders dan bij de andere prinsessen. Er worden een 30-tal mensen toegelaten en dan kiest een medewerker volk uit het publiek om een toneeltje op te voeren voor Belle. Helaas zijn er heel veel kleine kinderen (max 6 jaar), waardoor zij allemaal gekozen worden. Er volgt een repetitie en dan mogen we Belle ontmoeten. Enkel degeen die het toneeltje opvoeren mogen samen op de foto met Belle. Balen! Misschien kan ik de volgende keer meedoen met het toneeltje…

thumb_dscn4959_1024thumb_dscn4960_1024

We wandelen terug naar de ingang van het park om Tinker Bell te ontmoeten. Wat een tof elfje. Haar verhaal was dat ik hetzelfde haarkleur heb als Peter Pan, maar hij draagt steeds een pet. De stouterik dat hij is, steekt hij Tink steeds onder zijn Pet. 🙂

thumb_dscn4963_1024

Terug buiten in de hitte wandelen we langs de winkeltjes naar Splash Mountain. De attractie werkt weer en de afkoeling was zalig! Zelfs Teddy was al aan het zweten!

thumb_20161101_144653_1024

Uit de attractie is het net 15u en begint de Disney Festival of Fantasy Parade. We vinden nog een goed plaatsje (staan wel in de vlakke zon maar net vooraan).

Mooie parade, maar ongelooflijk warm. Respect voor de mensen die zo moeten dansen in de warmte. Ze zullen het hier wel gewoon zijn en niet zo zagen gelijk in ons landje. We halen een drankje in de buurt en rusten een beetje uit. Daarna bezoeken we nog even Tom Sawyer Island.

thumb_dscn5024_1024

De mannen reserveren nog een paar FP voor Space Mountain, It’s A small World en Jungle Cruise. Eerst maken we nog een ritje op Space Mountain en Peoplemover. Tussendoor eten we Penne with chicken bij Pinocchio. It’s A small World ligt hier vlakbij en daarna gaan we op Jungle Cruise. Een aanrader als je niet teveel geld wilt uitgeven en toch lekker eten. Een extra tip voor Jungle Cruise. Bezoek deze attractie als het reeds donker is. Overdag is hij minder leuk.

thumb_20161101_191735_1024

Hierna plaatsen we ons aan het kasteel voor de show en het vuurwerk. Na meer dan een uur wachten begint het spektakel…

Na het vuurwerk van 21u is het park nog open tot 22u. We sluiten af met de attractie van Winnie The Pooh. Het kasteel is prachtig verlicht, maar Wim wilt doorgaan en slapen. Denk dat ik mijn 5de dag nog ga houden voor Magic Kingdom. Weet niet hoe het komt, maar het was de leukste Magic Kingdom ooit. En ik moet toch nog een foto te zien bemachtigen van Belle, Jasmine, Merida en Sneeuwwitje. 😉

Morgen gaan we naar Disney’s Epcot!

Weer: 30 °C, warm en zonnig

Een gedachte over “Day 5: Princess Day @ Magic Kingdom

  1. Melanie decroix

    Omg omg omg omg omg!!!!!!! Ik ben zo jaloerssss!!!! Zo’n prachtige foto’s met de princessen! En ze klonken zo vriendelijk!!! Aww. Khoop dat je die foto’s inkadert! Het klonk allemaal zo mooi en leuk ❤️❤️❤️

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s