Day 6: A frozen food festival @ Disney’s Epcot

Woensdag 2 november

Vandaag bezoeken we Disney’s Epcot. We staan voor 7u op, ontbijten en om 8u10 zijn we op weg naar ons 3de Disney park. We staan heel dicht op de parking en het park is nog niet open. Iets voor 9u mogen we naar binnen gaan.

20161102_083756

We wandelen zeer snel naar de nieuwste attractie Frozen ever after. Hier waren er geen FP meer beschikbaar voor de hele dag. Er is al wat volk in de wachtrij, maar na 10 minuten zitten we al in de boot. Er worden scènes getoond en muziek gespeeld van de film. De rit is net hetzelfde gebleven als 5jaar geleden, toen het nog een viking ride was.

20161102_091009

Bij het buiten gaan, wandel ik met Tom nog naar de meet and greet van Anna & Elsa. Wim gaat ondertussen naar de Test Track en we spreken af bij Soarin. Na 15 min wachten ontmoet ik ook de nieuwe prinsesjes van Disney. Vooral Anna was zeer leuk te ontmoeten. Ze is dol van chocolade. Toen ik vertelde dat ik van België kwam, was ze zeer enthousiast. Het plan is dat ik onze chocolade naar Arendelle stuur en ik van hen terug naar België. Elsa gaf mij een zeer warme ontvangst en was altijd welkom. Zouden zij dan mij volgende reis betalen? 🙂

Hierna wandelen we naar Soarin voor onze eerste FP attractie. Er hangt een zeer laffe warmte. Bovendien zijn mijn schouders knalrood van gisteren en doen ze behoorlijk pijn. Wim wacht op ons en wandelen naar binnen. Het is nog even wachten en 10 min later vliegen we over de schillende continenten. Helaas heb ik het moeilijk met het volgen van de beelden en zit ik meest van de tijd met de ogen toe.

Blij dat het voorbij is, wandelen we nog naar de attractie Living with the land. Helaas is deze al defect. We wandelen dan naar de The seas with Nemo and friends. Een rustige attractie om nog wat te bekomen en af te koelen. Er zijn in het gebouw ook aquariums met een heleboel vissen en schildpadden!

De mannen willen naar Mission Space en zie ik niet alles van de aquariums. Hier ga ik niet mee, omwille van de simulator. Ik wacht op een bankje in de schaduw en eet mijn 10-uurtje op. Na een 20-tal minuten zijn ze terug en gaan we naar Ellen’s Energy Adventure. De attractie is vooral leuk met het dino-gedeelte. Hierna doen Tom en ik nog de attractie Test Track via de single riders. De gewone wachtrij is 50 min wachten. Nadeel via de single is dat we niet bij elkaar gaan zitten. Je moet een beetje geluk hebben. Tom neemt plaats in rij 2 en ik in rij 7. Tom vertrekt als eerste en enkele minuten later zit ik op de racebaan. Het was een supersnelle rit en onze wagen heeft gewonnen. Het kindje naast mij was dan ook zeer tevreden met haar papa.

Het is rond de middag en we hebben honger. In Epcot is er een food festival. Epcot bestaat voornamelijk uit verschillende landen. In sommige landen zijn er attracties, maar het bestaat vooral uit een klein deel dat weergegeven wordt van hun land. Tijdens het food festival staan er per land kraampjes met hun typische gerechten en dranken. Ook verschillende landen waarvan geen land in Epcot is aanwezig.

thumb_dscn5141_1024

We passeren een heleboel landen en food kraampjes. Ook een aantal Disney figuren kunnen hier gespot worden.

In Frankrijk koop ik een mooie t-shirt en koffietas van mijn favoriete Disney kat “Marie van de Aristocats”. Vervolgens wandelen we volledig rond de landen tot aan de enige attractie in Mexico, Gran Fiesta Tour.

thumb_dscn5111_1024

Hierna wandelen we terug naar Future World om af te sluiten met de Living with the land attractie. We hebben honger (zelf heb ik niet veel gegeten van de food kraampjes). Wim koopt nog een cupcake bij Starbucks. Zoveel eten en niet weten wat je wilt eten, was eigenlijk mijn probleem voor vandaag. Uiteindelijk vraag ik of het ok is om in China iets te gaan eten. Hier zijn we ook het dichtst bij Mexico, waar de beste plaatsen gelegen zijn voor de slotshow van vanavond. Hmm fried rice with orange chicken. Heerlijk! Hierna heb ik echt geen honger meer.

Om 18u45 kiezen we al onze plek voor de slotshow tussen Mexico en Noorwegen. Een fantastisch goed idee, maar een lang wachtend idee. De show begint pas om 21u. We hebben gratis wifi en oplader voor de gsm’s mee. Om 20u zien we zelfs het vuurwerk van Hollywood Studios aan de overkant van het meer verschijnen.

Nog een uurtje mensen kijken en luistervinken wat andere mensen zeggen en voilà het is 21u. De show begint…

20161102_211024

We zitten dicht bij de ingang en nemen nog wat foto’s. Er is ook nog een super grote winkel met een heleboel souvenirs. Om 21u45 zijn we terug aan de parking en rijden naar ons huisje toe. Een beetje tv kijken en half uurtje later gaan we slapen.

thumb_dscn5215_1024thumb_dscn5216_1024

Morgen is er een rustdag gepland!

Weer: 29 ° C, zonnig en vochtig weer

Een gedachte over “Day 6: A frozen food festival @ Disney’s Epcot

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s