Day 9: Ocala National Forest

Zaterdag 5 november

Vandaag staan we rond 6u30 op. Deze keer niet voor een pretpark maar om de Ocala National Forest te bezoeken. Hier gaan we wandelen in de natuur en op zoek gaan naar wildlife. Om 7u20 vertrekken we op een vrij rustige baan naar Ocala. De forest is verdeeld in een aantal recreatiedomeinen. Voor de ingang van Silver Glen Springs kopen we elk een broodje bij de Subway voor onze middaglunch.

Hierna rijden we de Ocala National Forest binnen. Het visitor center is helaas gesloten. Net voor de ingang van Silver Glen Springs zien we een Amerikaanse zeearend en een aantal gieren rondvliegen. Er ligt een dood dier waar ze maar al te graag aan peuzelen.

thumb_dscn5271_1024

Vervolgens rijden we naar de parking van Silver Glen Springs. We betalen $16 dollar. Al snel zie ik een schildpad liggen in het zand. Hij is te schuw om een deftige foto van te kunnen nemen. We wandelen naar beneden en na een beetje zoeken, beginnen we aan onze Lake George trail. Het is geen lange wandeling in het bos. Hier en daar zien we berenstront liggen. Ja, er zitten hier zeker en vast beren. Het is al zeker niet van Teddy…

Tijdens het wandelen worden we aangevallen door muggen. Ook is het opletten met de spinnen, die hun web op het wandelpad gemaakt hebben. Soms kwam er dan wel eens een schreeuw tevoorschijn.

Net voor het meer in de bocht, schrikken we alledrie! We hebben alledrie een groot zwart dier tussen de bomen zien wegvluchten. Ben er voor 90% zeker van dat het de Florida zwarte beer was. Gelukkig was hij door de schrik niet agressief geworden. Helaas heb ik er dan ook geen foto van. Een goeie fotoplek van het meer was er helaas niet.

thumb_dscn5296_1024

Na de wandeling is het al 11u30 en eten we onze subway broodjes aan een picknicktafel op. En wie komt daar nu naar beneden? Onze schuwe schildpad vriend komt nog even goedendag zeggen voor hij gaat zwemmen.

thumb_dscn5308_1024

Tom wilt nog met een bootje varen op het meer, maar met de warmte zag ik dit niet zitten. We wandelen nog de Spring Boils Trail. Herinner je nog de spinnen van de vorige wandeling? Op de volgende foto heb je er een beter beeld van. 😦

thumb_dscn5314_1024

Hierna rijden we verder de natuur in, langs de prairie wildernis. De mannen worden moe en doen een kort dutje in de auto. Ik strek dan maar even de benen langs een meertje.

thumb_dscn5316_1024

thumb_dscn5321_1024

Ze hebben er duidelijk geen zin meer in… toch niet om te wandelen. We rijden weg van Ocala NF en rijden langs een jagers festival. Vanaf november tot einde maart is het hier jachtseizoen. Onderweg zien we inderdaad van die smeerlappen langs de kant staan. Dus dan is het inderdaad niet meer veilig om hier buiten de recreatiedomeinen te wandelen. Ze zijn wel akkoord om naar Silver Springs recreation te rijden. Hier betalen we $8. Dit domein is minder mooi en wildlife hebben we al niet gezien. Vooral veel muggenbeten, die enorm beginnen te jeuken.

De enige beer die we op foto hebben…

thumb_dscn5335_1024

Om 17u houden we het voor bekeken en rijden terug naar ons logement. We halen elk een hamburger met frietjes van bij de Ihop. Morgen heb ik na overtuiging van de mannen een dagje Magic Kingdom gepland. We gaan wel pas rond 15u, maar het park is open tot 23u. Er is een nieuwe lichtshow begonnen, die we nog graag willen bezichtigen.

Tot morgen in Magic Kingdom!

Weer: 28 °C, zonnig

Een gedachte over “Day 9: Ocala National Forest

  1. melanie decroix

    Wat een natuur! en natuurlijk, wat een foto’s!! Hou van al die prachtige diertjes….buiten die spin, ge moest iets er dicht bij gehouden hebben om de grootte te kunnen zien er van! Eng is die zowiezo!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s