Day 11: Disney’s Animal Kingdom

Maandag 7 november

Vandaag gaan we naar ons laatste Disney park ” Animal Kingdom”. De naam zegt het al zelf een pretpark met dieren! Het is hun kleinste pretpark qua attracties. Toch is het aangeraden om hier bij openingstijd aanwezig te zijn. Het is terug vroeg opstaan en om 9u staan we aan de ingang van Animal Kingdom.

20161107_091322

Onze eerste FP is pas actief vanaf 9u50. We nemen eerst wat foto’s van de omgeving en The tree of life. We merken ook meteen dat er behoorlijk wat volk rondloopt. Vorige week wat het altijd zeer kalm, maar vandaag ziet het er een pak drukker uit. We wandelen door naar de Kilimanjaro Safaris. Onze FP is hiervoor pas geldig rond 13u25, maar er is nu nog een kleine wachttijd van 20min. Hierdoor kunnen we hem vandaag twee keer beleven. Bij deze attractie zit je in een jeep en rijden we door een levensechte jungle.

Hierna is het tijd voor onze eerste FP attractie, Expedition Everest. Een rollercoaster waarin je door elkaar rammelt en achteruit gaat. Helaas bevalt deze mij en Tom een pak minder. 5 jaar geleden was ik hierna ook wat slecht, maar nu ben ik wel heel slecht… Pas na een goed half uur en in onze volgende attractie Kali River Rapids ben ik weer helemaal beter. Gelukkig kregen we een douche over ons en voelen we ons stukken beter. Het is ook wel weer een warmere dag dan gisteren.

Vervolgens wandelen we de Maharajah Jungle trek, gelegen in het gedeelte van Azië. Een aantal dieren verschijnen op ons pad.

Hierna houden we Azië voor bekeken en wandelen we verder naar het gedeelte van Afrika. We wandelen de Gorilla Falls Exploration trail. De naam zegt het al zelf, we zien inderdaad een familie van 7 gorilla’s.

De tijd vliegt en al vlug eten we onze broodjes in Afrika aan een tafeltje op. Tom krijgt nog een gratis cake aangeboden van de tafel naast ons. Rond 13u25 wandelen we terug naar onze derde FP voor de Safari tour. Sommige dieren liggen nog op exact dezelfde plek en andere zijn niet meer te zien.

Na deze safari krijg ik de mannen toch overtuigt om nog even mee te gaan met het treintje naar Disney’s Rafiki’s Planet Watch. Hier voeren ze onderzoeken en operaties uit bij de dieren van Disney. Het zijn vooral de geiten die mij hier interesseren…

20161107_143259

De mannen willen terug en als laatste attractie bezoeken we nog “It’s tough to be a bug”. Een zeer leuke 4D – show. We nemen nog een kort kijkje in Dinoland. Hun chique attractie Dinosaur is jammer genoeg gesloten. Is al de derde die we deze reis niet kunnen doen… Deze attractie had ik heel nog eens willen doen. Nuja, niets aan te doen en we wandelen terug naar de ingang van het park.

Het is 16u eens we het park verlaten en beslissen om nog naar Disney Springs te gaan voor de kerstcadeaus & souvenirs. Aangekomen in Disney Springs (bijna 16u30) zien we het Restaurant T-rex. We zijn hier wel nieuwsgierig naar en vragen of er nog een reservatie gemaakt kan worden. We krijgen een ticketje dat we binnen 20 min reeds een tafel kunnen krijgen. Waarom niet, het is dan eens een ervaring om met dino’s te gaan eten. We krijgen een goed tafeltje in de sectie bij de planteneters. Gelukkig staan we dus zelf niet op de menu. Een klein, lawaaierige dino staat net naast mij. Neen, dino wij zijn vleeseters… geen stuk voor jou en al zeker niet van de chocolade extinction.

thumb_dscn5635_1024

De bediening was wel wat aan de trage kant en niet zo vlot, lawaai is gegarandeerd en neem genoeg geld mee. Voor de kindjes is het hier wel super! Na onze lange maaltijd wandelen we de shops binnen op zoek naar dat ene (of in mijn geval meerdere) perfecte souvenir/kerstcadeau. Het geld op de bank brengt niets meer op, laten we dan wat investeren in kunst. Twee kunstwerkjes van een zekere Wilson, glas – & houtwerk en dan gaat de kraan dicht! Nu alles perfect terug mee krijgen naar België…

Morgen gaan we naar onze laatste pretpark van de reis; Universal Studios!

Weer: 27 °C, zon en wolkjes

Een gedachte over “Day 11: Disney’s Animal Kingdom

  1. melanie decroix

    Mooie foto’s van de vele prachtige dieren! Vind het toch een prachtig park om te bezoeken, ik zou me goed amuseren tussen al dat pracht!

    En dat dessert ziet er fenomenaal uit!!!

    Like

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s